İlk İlişki Ağrılı mıdır?

Kişinin ilk cinsel birleşme sırasında ağrı ya da acı yaşayıp yaşamamasının temel belirleyicisi ilişkinin niteliğine ve kişinin psikolojisine bağlıdır.

İlk İlişki Ağrılı mıdır?


Kişinin ilk cinsel birleşme sırasında ağrı ya da acı yaşayıp yaşamamasının temel belirleyicisi ilişkinin niteliğine ve kişinin psikolojisine bağlıdır.


Normal şartlar altında, yani; yeterli ön sevişme ile vajinada sağlanan sulanma yeterli ise, eşler doğru zaman ve doğru mekanda ise (kapıda bekleyenler ya da kalabalık yaşayan aileler) kasılma yoksa, anatomi normal yapıda ise, ilk gece cinsel ilişkide hiçbir ağrı, acı, kanama, yırtılma olmaz.

Çünkü bu doğamıza ve yaratılış yapımıza aykırıdır. Hiçbir fonksiyonu olmayan, içinde damar ve sinir olmayan bir doku kalıntısına yüklediğimiz bu anlamların esiri olduk yüzyıllardır.


İlk ilişkide ağrı olmasının nedenleri ise;

  • Aşırı ruhsal gerginlik: Korku gerginlik yaratır.Sinirsel gerginlik kaslarda gerilmeye yol açar. Vajina kaslarıda kasılır,penisin vajene girmesi zorlaşır,ilişki bir mücadeleye döner. Zorladıkça kasılma artar ve ağrı oluşur.
  • Vajinanın kuru olması: Cinsel uyarılma vajeni sulandırır. Uyarılma olmadan ilişki kurmaya çalışmak ağrıya neden olur.Gerginlik vajinanın kurumasına neden olur.
  • Sıyrık ve zedelenmeler oluşması: İlk ilişkideki zorlamalar vajen girişinde sıyrıklara neden olabilir. Sonraki ilişkilerde bu zedelenmeler ağrıya neden olur. Kasların zorlanması kas yırtıklarına neden olabilir. İdrar yapılan yer vajinaya yakın olduğundan yanlışlıkla buraya yapılan zorlu sürtünmeler idrar yaparken ağrılara neden olabilir.

Her Türk kadını aslında vajinismuslu doğar. Nesillerden beri kültür annelerden kızlarına aktarılır. Bizim toplumumuzda her kadın ilk gece, ilk ilişkide başına geleceklerin zihinsel hayali ve korkusu ile büyür. Türk filmlerinde masumiyeti kaybetme sahneleri izleriz. Kız çıkmadığı için kadınların başına gelenleri, öldürülen kadınları gazetelerde okuruz. Cinsellikle ilgili hiçbir şeyin doğrularını öğrenmeden bunları doğru kabul ederek yetişiriz. Bu nedenle vajinismus bizim kültürel bir hastalığımızdır. Duyduklarımız aynıdır sadece kaç yaşında ve ne kadar şiddetli hikayeler duyduğumuz, ailesel farklılıklar ve vajinismusa zemin hazırlayacak nedenlerin varlığı veya yokluğu bazı kadınların vajinismus olup bazılarının olmamasını belirler.